Így látjuk mi... – kurátori tárlatvezetés

A művészeket és alkotásaikat Iványi-Bitter Brigitta és Muladi Brigitta mutatja be

Iványi-Bitter Brigitta és Muladi Brigitta művészettörténészek, a tárlat kurátorai kalauzolják az érdeklődőket az Így látjuk mi... Öntárgyiasítás, női pozíciók című kiállításon az Ybl Budai Kreatív Házban. Látogatóink bepillantást kapnak hat művésznő különleges, szellemi-lelki munkán alapuló alkotótevékenységébe.

A BELÉPÉS DÍJTALAN

Tárlatvezetés

Az Ybl Budai Kreatív Ház kiállítása hat magyar művésznő, Fabricius Anna, Lovas Ilona, Moizer Zsuzsa, Rabóczky Judit, Szabó Klára Petra és Tranker Kata az öntárgyiasítás témájához kapcsolódó alkotásait mutatja be. A tárlat többféle nézőpontot mutat meg, mind generációk, mind eltérő kulturális orientációk tekintetében. Olyan többrétegű anyagról van szó, amely a nő nézőpontját az élet minél szélesebb területén ragadja meg.

Az egyén mások által történő tárgyiasításának ellenpólusaként létezik a tárgyiasításnak egy filozofikus, hatalmi visszaéléstől mentes formája, amelyben az önvizsgálat és a társadalmi nemi szerepek elemzése kapcsolódik össze a tartalom előállítójának szándéka szerint. Mindehhez most meghallgathatjuk Iványi-Bitter Brigitta és Muladi Brigitta művészettörténészek, a kiállítás kurátorainak színes magyarázatát és kiegészítéseit is.

Az Így látjuk mi... Öntárgyiasítás, női pozíciók című kiállítás augusztus 7-ig várja a látogatókat az Ybl Budai Kreatív Házban.

Nézze meg a tárlatvezetésen készült képeinket
Nézze meg az Iványi-Bitter Brigittával és Muladi Brigittával készült videónkat