Reigl Judit: tárlatvezetés

A kiállítás kurátora nyújt bepillantást az egymást elfedő rétegekbe

Gimesy Péter művészettörténész, a kiállítás kurátora kalauzolja az érdeklődőket Reigl Judit Palimpszeszt című kiállításán az Ybl Budai Kreatív Házban. Látogatóink a különböző festői periódusok legfontosabb munkáit tekinthetik meg személyes hangvételű, a művésznő életét bemutató fotók kíséretében.

A BELÉPÉS DÍJTALAN

Tárlatvezetés

A kiállítás címe Palimpszeszt a görög palin (újra) és pszaó (levakar) szavakból: a középkorban helytakarékosságból újra hasznosított pergamen lapokon alkalmazták ezt a megoldást. Ezeken a lapokon, ahogy Reigl Judit egymást követő sorozatain is, egymást elfedő rétegekkel találkozhatunk.

 A kiállítást alaposabban megnézve rádöbbenhetünk, hogy egy olyan folyamatot látunk, amely az itt bemutatott, egymást időrendben követő képek technikai kivitelezésének dialógusára is épül. Ez a folyamatos fejlődés abban is megmutatkozik, ahogy korábbi sorozatainak darabjait újra és újra felhasználja. 

Makláry Kálmán gyűjteményére támaszkodva különlegesen gazdag, egymást átfedő, egymásra épülő életművéből láthatunk izgalmas kivonatot. Mindehhez most meghallgathatjuk Gimesy Péter művészettörténész, a kiállítás kurátora  színes magyarázatát és kiegészítéseit is.

A Reigl Judit: Palimpszeszt című kiállítás május 5-ig várja a látogatókat az Ybl Budai Kreatív Házban.

Nézze meg a tárlatvezetésen készült képeinket