Tárlatvezetés - Belső Tájak és a Hold

Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt egy olyan különleges tárlatvezetésre, amelyen egyszerre két izgalmas kortárs kiállítást is bemutatnak művészeink!

A Munkácsy-díjas iSKI Kocsis Tibor ceruzarajzaiból és egyedi installációiból készült „A Hold”, valamint a Random fotóművészeti csoport három tehetséges alkotójának Kolozsi Bea, Mucsy Szilvia, Pataki Ágnes „Belső Tájak” című kiállítása egyaránt különleges élményt és kulturális feltöltődést kínál a látogatók számára.

A BELÉPÉS DÍJTALAN!

TÁRLATVEZETÉS IDŐPONTOK:
2020.07.07., kedd 18.00 – 19.00 óra 
2020.07.14., kedd 18.00 – 19.00 óra

A tárlatokat iSKI Kocsis Tibor, valamint a Random fotóművészeti csoport művészei mutatják be.

iSKI Kocsis Tibor: A Hold
Az Ybl Budai Kreatív Házban kiállított tájképszerű rajzokat az Apollo-program űrhajósai által 1972. áprilisban és decemberben készített eredeti fotók ihlették. Bár a tárlaton bemutatott művek fényképek után készültek, mindegyik önálló, önmagában is teljes értékű, kompozícióra épülő alkotás. A Hold-sorozat rajz-installációi első pillantásra tájképek hatását keltik, de jobban megnézve a néző rádöbben, hogy igazából rendkívül pontos természetrajzokat csodálhat meg. A legapróbb részletig kidolgozott alkotások nem csupán valósághű replikák, hanem egyfajta meditatív képek, amelyek szabad, relaxációs asszociációra buzdítják a szemlélődőt. A Hold, mint égitest szinte mindenki fantáziáját megmozgatja, mágikus, misztikus hatása az emberiséget egész életében foglalkoztatta. iski Kocsis Tibor a Holdat és a történelmet múzsának hívta, alkotásai múltbeli holdsétára invitálják a látogatókat.

Kolozsi Bea, Mucsy Szilvia, Pataki Ágnes: Belső Tájak
A különleges tárlat fókuszában a RANDOM fotóművészeti csoport három alkotójának érzékeny ráhangolódással rögzített képei láthatók. A három különböző karakter alkotásában közös pont a gyengéd viszonyulás a világ esendő jelenségei, törékeny együttállásai iránt. A líraiság, az engedékenység, a történni hagyás olyan finomra hangolt képi világokat eredményeznek, amelyek pont a világhoz való poétikus viszonyulás miatt lesznek szokatlanok és különösen elbűvölőek. A képeket nézegetve mi is rácsodálkozhatunk arra, hogy a mindenkori tökéletes utáni hajszából bátor és szabad döntés kilépni és a világ szépségét a mulandó illúziók iránti fogékonysággal észlelni.
A Belső Tájak című kiállítás kurátora: Lovass Dóra

Tárlatvezetés