Tárlatvezetés Csurka Eszterrel

Bemozdult festmények, vízben született szobrok

Magával az alkotóval járhatják végig az Ybl Budai Kreatív Ház idei első kiállítását, Csurka Eszter: A mi időnk című önálló tárlatot azok, akik velünk tartanak március 2-án. Az érdeklődők első kézből kaphatnak választ arra, mi foglalkoztatta Csurka Esztert az adott műtárgy készítése során.  

A BELÉPÉS DÍJTALAN

Tárlatvezetés

Csurka Eszter az Ybl Budai Kreatív Házban március 2-24. között megtekinthető kiállítása különös művek együttese. Évek óta párhuzamosan dolgozik a legkülönbözőbb műfajokban, festmény, grafika, szobrászat, videó és performansz mind az eszköztárához tartozik. 

Új képeinek sorozata nem csupán tematikusan összekapcsolódó festményekből áll össze, hanem egy idea megjelenítése foglalkoztatta. Az elmosódott mozgás megjelenítését járja körül, a forgások, mozdulatok időbeli elmozdulásának rögzítése áll az új képek központjában. 

Évek óta foglalkoztatja ez a gondolat, kicsit a bemozdult, kvázi „elrontott” fotográfia hatására emlékeztető, egy figura megkettőzése, szellemalakká formálása. A mozduló – akár táncoló, lépő – alakok megtöbbszörözése, mint egy sorozatfotón, spirituálisan az önmagunkból való kilépést is jelenthetik.

Festményei mellett különleges technikával, vízben készült bronzszobrait is megtekinthetik a látogatók. Ezek a szobrok érdekes keveredései a tudományoknak és a művészetnek, ahol az alkotás összetett folyamata válik az alkotóvá, míg a művész moderátorrá.

Nézze meg a kiállításhoz készült katalógust
Nézze meg a tárlatvezetésen készült képeinket
Nézze meg képeinket és videónkat arról, hogyan rendeztük be a kiállítást