TÁRLATVEZETÉS III. – BULLÁS JÓZSEF: FÉNYRÉTEGEK

Tárlatvezetés a végtelen mintázatok mesterével

Ezúttal nemcsak tárlatvezetésre, hanem egy személyes találkozóra is invitáljuk Önöket! Augusztus 28-i tárlatvezetésünkön ugyanis Petrányi Zsolt kurátor és Bullás József művész úr közösen fogják kalauzolni a résztvevőket.  

Tárlatvezetés

"Így egyben látva a falakon a festményeimet, ebben a különleges atmoszférájú térben, nemcsak a közönségnek újdonság, nekem is örömteli meglepetéseket szerzett.” – nyilatkozta Bullás József a Fényrétegek c. kiállítás megnyitó ünnepségén.

Ha közelebbről szeretnék megismerni a művészt, itt a remek alkalom. És hát ki tudna a legautentikusabban beszélni a kiállított képekről, mint az alkotó maga? Rendkívüli tárlatvezetés lesz, az biztos! 

 

A kiállításról: 
Fényrétegek c. kiállításunk Bullás József Munkácsy-díjas festőművész, a Pécsi Egyetem Művészeti Karának mestere, életművéből mutat be egy különleges, a művész által választott nézőpontból való válogatást. 
A kiállított művek több évtizedes művészpályát reprezentálnak, és folyamatában szemléltetik, hogy a művész különböző alkotói korszakaiban milyen szerepet játszott a fény érzékeltetése absztrakt festészetében. Bullás pályáján a mai napig egymásból következő módszereket, technikákat követ, festészete folyamatosan megújul, mintha ugyan azt az érdeklődését más és más nézőpontból mutatná meg. Munkásságára jellemző a különböző történelmi, népi vagy populáris kultúrák motívumai közti összefüggések keresése és átalakítása. Festményei mintázatokat jelenítenek meg, amelyek sokszor a térben végtelenül kiterjeszthetők, vagy egy-egy gesztussal kiegészítve kompozíciót alkotnak, de rétegzettségükben mindig szerepet játszott a világosabb tónusokkal a fény, a színintenzitással a sugárzás hatásának az elérése. 

Az Ybl Budai Kreatív Ház szakmai partnere a tárlat megvalósításában a budapesti Deák Erika Galéria. 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a helyszín korlátozott befogadóképességgel bír! Megértésüket köszönjük! Az eseményen fotó és videó készülhet, az eseményen való részvételével ehhez is hozzájárul. 
A kiállítás 2020. augusztus 30-ig látogatható. A belépés díjtalan!