Kokeshi baba festés

Workshopon hozzuk kézzelfogható közelségbe a japán kultúrát

A kokeshi a keleti kultúra ihlette lakberendezési elemek gyöngyszeme. Az Ybl Budai Kreatív Ház workshopján most mindenki kifestheti saját babáját. 

A PROGRAM INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT 

Workshop

Érdekli a japán művészet, szívesen tölti idejét kreatív tevékenységekkel? Tartson velünk kokeshi festő workshop eseményünkön! A hagyományosan fából készült, kézzel festett kokeshi babákkal Kiss Emőke segít megismerkedni, a foglalkozás keretében pedig mindenki kifestheti saját babáját.

Az első kokeshiket az 1600-as években készítették. Az eredetileg játék céljából készült babák kifejezetten gyerekbarát módon, a könnyed fogás érdekében, a gyermeki tenyérhez igazított átmérőjű testtel készültek. A fürdőhelyeken hamar közkedvelt szuvenírré vált, a fürdőzési szokások elterjedésével pedig egész Japánban ismert és népszerű lett.

A 19. század végén, a 20. század elején a modern gyermekjátékok elterjedésével a kokeshi népszerűsége csökkent. A hagyományos babák háttérbe szorulásával pedig számos kokeshi készítő mester hagyott fel tevékenységével. Ezzel egyidejűleg azonban bővült a hobbi kokeshi-gyűjtők köre, akiknek köszönhetően a gyerekjátékból felnőtt-kedvenccé lett kokeshi fennmaradt az utókor számára.

Erre az eseményre már nem lehet regisztrálni

Nézze meg a workshopon készült képeinket