Műtermi gyakorlatok szobrászhallgatókkal

Workshopon lehet kipróbálni a különféle technikákat a hurkapálcikától az öntvényig

Különleges workshopra várjuk az Ybl Budai Kreatív Ház látogatóit. A Magyar Képzőművészeti Egyetem Szobrász Tanszék végzős hallgatóinak vezetésével, a tanszék által biztosított felszereléssel különféle szobrásztechnikákat lehet kipróbálni.

A BELÉPÉS DÍJTALAN

Workshop

Az Ybl Egyesület négyhetes programsorozata, a VIII. Szoborünnep részeként különleges rendezvény helyszíne lesz az Ybl Budai Kreatív Ház. A workshopon a Magyar Képzőművészeti Egyetem Szobrász Tanszék végzős hallgatóinak vezetésével mindenki kipróbálhatja a különféle szobrásztechnikákat. A programra a szükséges eszközöket, felszerelést a képzőművészeti egyetem tanszéke biztosítja.

Vendégeink Farkas Lucián vezetésével az absztrakt reliefekhez szükséges technikákkal, lenyomatok, öntvények, domborműszerű plasztikák készítésével ismerkedhetnek meg. Az absztrakt körplasztikákat, a kartonból, hurkapálcikából, lécből ragasztva összeálló kompozíciók készítését Márffy Sebestyén mutatja be. Míg a portrémintázás lépéseit a váztól a felületig Solti András irányításával járják be látogatóink.